Pretresi u Grudama: U skladištu firme pronađene avio-bombe - BH-Magazin
Vijesti

Pretresi u Grudama: U skladištu firme pronađene avio-bombe

Angažirani pripadnici FUP-a…

U skladištu firme pronađena je veća količina avio-bombi, čija nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena, saopćeno je iz Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Pripadnici Federalne uprave policije (FUP), po nalogu Tužilaštva BiH, pretresli su firmu u Grudama. Prema dostupnim informacijama, u skladišnim prostorima navedenog poduzeća, nalazi se veća količna avio-bombi, čija proizvodnja, nabava, držanje i promet, građanima nikako nije dozvoljena.

FOTO: TUŽILAŠTVO BIH

Na lokaciji pretresa prisutni su i specijano obučeni policajci za kontra-diverzionu zaštitu, radi potrebe deaktiviranja eksplozivnih sredstava.

– Postupajući tužitelj koordinira rad ovlaštenih policajaca na terenu, u okviru predmeta za krivično djelo neovlašten promet oružjem, vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene. Tokom dalje istrage, bit će utvrđeno porijeklo i namjena pronađenih avio bombi, kao i svi drugi elementi potrebni za potpuno rasvjetljavanje ovog kaznenog djela. U ovom predmetu ostvarena je značajna suradnja sa građanima i lokalnom zajednicom – saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Izvor: Avaz

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock