DETALJI NOVE AKCIJE TUŽILAŠTVA BiH: U Sarajevu uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića - BH-Magazin
Vijesti

DETALJI NOVE AKCIJE TUŽILAŠTVA BiH: U Sarajevu uhapšena Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića

U posljednjih nekoliko mjeseci istraga o ubistvu Dženana dobila je na zamahu pa su već uhapšeni Alisin otac Zijad Mutap, kao i policijski službenici Hasan Dupovac i Josip Barić.

Na području općine Stari Grad u Sarajevu policijski službenici po nalogu Suda i Tužilaštva BiH vrše pretres stambene kuće koju koristi Alisa Mutap, bivša djevojka ubijenog Dženana Memića. Ona je, kako saznaje Klix.ba, nakon toga i uhapšena.

Tokom današnjih aktivnosti u Sarajevu su uhapšene dvije osobe inicijala A. R. i M. O.

Kako se nezvanično saznaje, A. R. je Alisa Ramić, koja se djevojački prezivala Mutap.

U posljednjih nekoliko mjeseci istraga o ubistvu Dženana dobila je na zamahu pa su već uhapšeni Alisin otac Zijad Mutap, kao i policijski službenici Hasan Dupovac i Josip Barić.

Porodica Memić sve vrijeme tvrdi da Alisa Mutap zna ko stoji iza Dženanovog ubistva i šta se dešavalo kobne noći, ali da krije i “glumi” amneziju.

Advokat porodice Memić Ifet Feraget kazao je za Klix.ba da o detaljima ne može govoriti i da će sačekati saopćenje Tužilaštva BiH, ali da je znao da će doći i ovaj dan.

“Mogu smo reći da se radi veoma ozbiljno na ovom predmetu zahvaljujući glavnoj tužiteljici Tužilaštva BiH. Znao sam da će ovaj dan doći. Krivična prijava od prije dvije godine sada daje rezultate. Drago mi je zbog porodice Memić i moram reći da se ne radujem ničijoj nesreći, ali svi moramo biti jednaki pred zakonom”, dodao je Feraget.

U okviru istrage Tužilaštva BiH u predmetu stradanja Dženana Memića, pripadnici SIPA-e, Federalne uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, postupajući po nalogu Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH, danas vrše pretrese na više lokacija na području Sarajeva, Zenice i Banje Luke radi prikupljanja dokaza.

Dvije osobe čiji se prostori pretresaju, pripadnici su Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, a cijela istraga se provodi u vezi s ometanjem istrage i prikrivanjem dokaza.

Podsjetimo, u ovom predmetu uhapšeni su Hasan Dupovac, nekadašnji šef Jedinice za saobraćajne istrage MUP-a KS, i Zijad Mutap. Oni su osumnjičeni za organizovani kriminal i pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Uhapšeni Josip Barić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima protuzakonito posredovanje i pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela, piše “Klix”.

Radi se o policajcu koji je, ispitujući jedinog svjedoka u predmetu “Dženan Memić”, a to je Dženanova djevojka Alisa Mutap, u dva navrata na sasvim različit način opisao njenu izjavu, što je istragu odvelo u drugom smjeru.

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock