Vijesti

Voditeljica na početku emisije građanima Srbije “očitala bukvicu” kakva se ne pamti

Nakon “Dobro veče”, Obućina je zašutila i ta neprijatna tišina trajala je 15 – tak sekundi. Zatim je javnost podsjetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje su građani Srbije ošutili, ne podignuvši glas

Voditeljica Jelena Obućina emisiju “Pregled dana” Newsmedia Adria sinoć je počela neuobičajeno – šutnjom i time poslala veoma snažnu poruku.

Naime, nakon “Dobro veče”, Obućina je zašutila i ta neprijatna tišina trajala je 15 – tak sekundi. Zatim je javnost podsjetila na sve one događaje, nepravde, laži i obmane na koje su građani Srbije ošutili, ne podignuvši glas.

Među najnovijim je slučaj mlade glumice Milene Radulović koja je hrabro istupila i u svojoj ispovesti objelodanila da joj je pedagog i profesor glume Miroslav Mika Aleksić silovao kada je imala 17 godina.

“Neprijatno je, ali mi smo navikli da ćutimo, kad nam kasne plate, kad nosimo pelene zbog 300 eura, kad fotografišemo glasačke listiće, kad su piloti proglašeni za alkoholičare, kad nemamo vodu za piće, kad nam truju rijeke, kad nema mjesta u bolnicama, kad nas biju na protestima, kad drugi viču ocu poginulog radnika, kad Jutki aplaudiraju, kad kompletni idioti sruše dio grada, kad je tetka poslala pare iz Kanade, kada su bakljade na krovovima dok smo zaključani, kad je Obradović satanizovan, kad je Jovanjica procvjetala, kad nestane snimak sa naplatne rampe i iz Kosovske Mitrovice, kad nas lažu o koroni, kad nas svađaju sa komšijama. Mi ćutimo kada ne bismo smjeli. I zato nemojte nikada više pitati žrtve zašto su ćutale? Nemate pravo, nego ih podržite da progovore kad god da su spremne”, rekla je Jelena Obućina u uvodu najnovije emisije “Pregled dana” na NewsmaxAdria.

(Fokus.ba)

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock