Sport

“Ludnica” u Boliviji: Navijači utrčali na teren i tukli protivničke igrače, reagovala policija (VIDEO)

Utakmicu 26. kola prvenstva Bolivije između Bloominga i The Strongesta (1:3) obilježili su incidenti.

Nezadovoljni porazom svojih ljubimaca, navijači Bloominga utrčali su na teren i fizički se pokušali obračunati sa gostujućim fudbalerima.

Blooming je poveo već u 4. minuti, ali su gosti do poluvremena izjednačili. Nakon sat igre potpuno su preokrenuli na, kasnije će se ispostaviti, konačnih 1:3.

Problemi su nastali tri minute prije kraja kad je prilikom izvođenja auta blizu gostujućeg igrača eksplodirala petarda. On se srušio na teren od šoka nakon čega su ga domaći igrači napali da simulira.

U sekundi je nastala gužva u kojoj su se igrači obje ekipe počeli naguravati i tući. Sudija je isključio po jednog igrača obje ekipe i ubrzo nakon što je istekla 90. minuta označio je kraj.

No, to nije bio kraj, jer su incidenti tek tada počeli.

U tom trenutku nastala je gužva ispred gostujuće klupe na koju su nasrnuli domaći igrači, a uskoro i navijači koji su sišli s tribina na teren. I dok su igrači smirivali jedni druge, na travnjaku je bilo sve više domaćih navijača koji su počeli napadati gostujuće igrače.

Neki su im uzvratili pa su udarci letjeli na obje strane, da bi nakon više od pet minuta policija ušla na teren i rastjerala navijače.

Uprkos pobjedu The Strongest nije osvojio titulu, jer je Always Ready slavio na gostovanju kod Nacional Potosa (2:0) i prvi prošao kroz cilj sa bodom više.

Izvor: Faktor

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock