Vijesti

KOMŠIĆEV SAVJETNIK U TEŠKOM STANJU: Doktori sumnjaju da Jovanović ima emboliju pluća ili upalu kičmene moždine

Lider LDP-a Čedomir Jovanović nalazi se na bolničkom liječenju zbog obostrane upale pluća, dok test nije pokazao da je pozitivan na koronavirus.

Nezvanično se saznaje iz izvora bliskih Jovanoviću, njegovo zdravstveno stanje je teško i komplikovano i trpi jake bolove. Ljekari sumnjaju na emboliju pluća ili upalu kičmene moždine, navodi izvor, ali napominje da za sada nije utvrđen uzrok tako pogoršanog stanja Jovanovića.

Plućna embolija je naglo začepljenje arterije pluća embolusom a embolus je obično krvni ugrušak (tromb), ali to može biti i mast, koštana srž, djelić tumora ili zračni mjehurić koji putuje krvnom strujom dok ne začepi krvnu žilu.

Problem predstavlja i visok krvni pritisak, koji ljekari pokušavaju da snize.

Jovanovićevo stanje najvjerovatnije je posljedica preležanog koronavirusa u julu.

Podsjetimo, Jovanović je od petka primljen u KBC “Dragiša Mišović” nakon što mu je pozlilo, a ima i problema sa crijevima.

On je zadržan zbog daljnjih ispitivanja kako bi se utvrdilo jesu li tegobe nastale usljed preležanog koronavirusa.

Jovanović je svjestan, komunikativan i u stabilnom stanju. Nije bilo potrebe da ga priključuju na kiseonik, piše “Kurir”.

Podsjetimo, Jovanović je u julu 2020. bio pozitivan na koronavirus i tada je imao tešku upalu pluća, zbog čega je bio hospitalizovan u Infektivnoj klinici.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock