Showbiz

Žiri jednoglasan: Film “Quo Vadis, Aida” dobitnik Glavne nagrade na 21. Arras film festivalu u Parizu

Režija lišena patosa, dok istovremeno diše tragičnim dahom, transcendira puku potrebu da se govori o ovoj temi, piše u obrazloženju.

Film “Quo Vadis, Aida” (Kuda ideš, Aida) dobitnik Glavne nagrade za najbolji film na 21. Arras film festivalu u Parizu.

Žiri, u sastavu Michael Leclerc (reditelj i scenarista), Baya Kasmi (reditelj i scenarista), Alice de Lencquesaing (glumica), Olivier Loustau (glumac i reditelj) i Felix Moati (glumac i reditelj), u svom saopćenju navodi:

– Žiri je jednoglasno dodijelio Glavnu nagradu 21. AFF, filmu “Quo Vadis, Aida?” Jasmile Žbanić. Režija lišena patosa, dok istovremeno diše tragičnim dahom, transcendira puku potrebu da se govori o ovoj temi. Žiri je osjetljiv na činjenicu da film sugerira mogućnost pomirenja.

Arras film festival okuplja filmske profesionalce i evropske kulturne institucije u cilju podrške evropskim filmskim kreacijama i predstavljanja evropske kinematografije svojoj publici. Svake godine festival prikaže 120 igranih filmova i broji više od 50 hiljada posjetilaca.

“Quo Vadis, Aida?” je najgledaniji film u kinima u Bosni i Hercegovini tri sedmice zaredom i do danas ga je vidjelo 7.728 ljudi, navodi u svom saoštenju “Screendaily”.

Bosanskohercegovačka publika film može pogledati u kinima Cinestar Sarajevo, Tuzla, Mostar, Zenica i Bihać, Meeting Point Sarajevo i Cineplexx Mostar.

Izvor: Avaz.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock