PROCURILO OD INSAJDERA: Kinezi rade na najjačem pametnom telefonu do sada, poznat kodni naziv, ali i neke karakteristike… - BH-Magazin
Tehnologija

PROCURILO OD INSAJDERA: Kinezi rade na najjačem pametnom telefonu do sada, poznat kodni naziv, ali i neke karakteristike…

Xiaomi, jedan od najvećih proizvođača mobitela na svijetu, uskoro bi mogao predstaviti novi uređaj, opremljenim kamerom od 108 MP.

XDA Developers iskopali su kroz kod operativnog sistema MIUI 12 i pronašli informacije koje nalažu da bi Xiaomi mogao izbaciti i prijeklopni smartfon. Ne samo da su saznali da se radi o prijeklopnom uređaju, već su vidjeli kakvu će kameru i procesor imati.

Prema prvim informacijama, njegovo je kodno ime ‘Cetus’, a kineski proizvođač ga testira pomoću Xiaomi MIUI-ja temeljenog na Androidu 11, a kod ima liniju pod imenom ‘isFoldAbleDevice’, što implicira da se radi o prijeklopniku. Xiaomi je poznat po eksperimentiranju sa prijeklopnim uređajima i najavio je da će uskoro predstaviti prijeklopni smartfon pa ovakve stvari imaju smisla.

Kao što je to priča s većinom modernih uređaja, ovaj smartfon će raditi na Qualcommovom procesoru Snapdragon. Kod ne naglašava koji bi tačno procesor to mogao biti, ali je vrlo izvjesno da je riječ o seriji 800. Pored činjenice da se radi o prijeklopnom smartfonu, tu su informacije o kameri. Ona će, prema kodu, koristiti primarni modul od 108 MP. Podsjetimo, Xiaomi se donedavno oslanjao na Samsungov 108 MP ISOCELL Bright HM1 pa pretpostavljamo da je riječ upravo o tom rješenju.

Nažalost, ne znamo ništa osim ovih informacija, što znači da ćemo morati pričekati još malo.

U svakom slučaju, ovaj Xiaomijev potez je donekle očekivan s obzirom na to da Samsung već neko vrijeme izbacuje svoje prijeklopne smartfone, piše Makeuseof.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock