Vijesti

POLICIJA OTKRILA DETALJE HORORA U ŠOPING-CENTRU: Mlada djevojka koja je nožem ubola žrtvu u vrat, a drugu davila rukama, pripadnica je…

Švicarska policija identificirala je kao pripadnicu džihadističkog pokreta Švicarku koja je jučer u trgovačkom centru u Luganu nožem ubola jednu žrtvu u vrat, a drugu rukama uhvatila oko vrata.

Savezni tužioci su slučaj u kantonu Ticino kvalificirali kao mogući teroristički napad i preuzeli istragu.

“Napadačica je poznata Fedpolu iz policijske istrage u 2017. s džihadističkom pozadinom”, objavio je Savezni policijski ured.

Napadačica stara 28 godina, živi na tom području i u pritvoru je nakon što su je prolaznici savladali prije dolaska policije. Švicarski mediji citiraju svjedoke po kojima je tokom napada vikala da je pripadnica Islamske države.

Jedna je žrtva pretrpjela teške povrede, ali ne i opasne po život, a druga lakše, javlja HINA.

Neutralna Švicarska do sada je bila pošteđena velikih džihadističkih napada, poput onih u Francuskoj i Njemačkoj, ali je identificirala stotine stanovnika koje smatra prijetnjom te militanata koji su putovali u ratne zone.

Ovog je mjeseca policija uhapsila dvojicu muškaraca u gradu Winterthuru pokraj Züricha pod sumnjom da su povezani s islamističkim napadačem koji je 2. novembra u Beču ubio četiri osobe.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock