Showbiz

Pjevačica Radojka Kecma osuđena zbog ilegalnog držanja oružja

Izrečena joj je kazna od sedam mjeseci zatvora, kao i novčana kazna od 100.000 dinara.

Radojka Kecman, pjevačica iz Novog Sada, koja je prošlog oktobra bila uhapšena nakon što je policija u njenom stanu pronašla dvije automatske puške, osuđena je pred Višim sudom u Subotici, piše Telegraf.rs.

Pjevačica je priznala da je ilegalno držala oružje, a izrečena joj je kazna od sedam mjeseci zatvora, kao i novčana kazna od 100.000 dinara.

– Prije nešto više od četiri mjeseca, 22. juna, Više javno tužilaštvo zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog djela sa okrivljenom Radojkom Kecman, zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja. Viši sud je istog dana donio presudu, kojom je prihvatio navedeni sporazum, te je okrivljena oglašena krivom – potvrdio je za Kurir viši javni tužilac iz Subotice Miroslav Krkelić.

Pjevačici su lisice stavljene 16. oktobra 2019. godine u Novom Sadu, a istovremeno je u okolini Bajmoka uhapšen i Svetozar Ž. (60), državljanin Švedske.

– Kod Radojke u stanu bile su dvije automatske puške, dok je od Svetozara Ž. oduzeto 11 gasnih pištolja prepravljenih u vatreno oružje, 10 prigušivača i veća količina municije. Interesantno je da su neki komadi oružja bili premazani bijelim lakom, što egzekutori često rade kako bi se poslije upotrebe oružje lako spalilo i uništilo – podsjeća izvor ovog lista iz istrage.

Iako su uhapšeni u istoj policijskoj akciji, postupak protiv Svetozara Ž. nije okončan.

– Više javno tužilaštvo iz Subotice protiv njega, ali i protiv B. Ž. (35) podiglo je optužnicu 15. oktobra zbog sumnje da su izvršili krivično djelo proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija. Njih očekuje redovni sudski postupak – potvrđeno je Telegrafu iz VJT.

Aktivna na Instagramu

Istražioci su sumnjali da je osuđena pjevačica navodno čuvala automatske puške, spremne za likvidacije, kriminalcima bliskim jednom kriminalnom klanu iz Crne Gore. Radojka Kecman je prije sedmicu dana ponovo postala aktivna na društvenoj mreži Instagram, a na svojim storijima je kačila plakat za svoj nastup u Novom Sadu. Pošto je pjevačica poslije više od godinu dana okačila novu fotografiju, pratioci su joj ostavljali srca i poljupce uz komentare: “Vratila se Rada”.

Izvor: Avaz.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock