NOVI SKANDAL U PODGORICI: Srpska trobojka osvanula na ogradi Ambasade Hrvatske, na njoj je pisalo… - BH-Magazin
Vijesti

NOVI SKANDAL U PODGORICI: Srpska trobojka osvanula na ogradi Ambasade Hrvatske, na njoj je pisalo…

Nepoznate osobe razvile su u srijedu kasno navečer zastavu Srbije na ogradi Ambasade Republike Hrvatske u Podgorici, prenijeli su crnogorski mediji u četvrtak.

Podgorički portal “Analitika” prenosi da je takozvana trobojka na kojoj piše „Tološi“, kako se zove dio Podgorice u kojem se nalazi Ambasada Hrvatske, postavljena poslije 22 sata, kada je na snazi policijski sat u glavnom gradu Crne Gore.

Na fotografiji koju je objavio taj portal, vidi se kako dvije osobe učvršćuju zastavu na ogradu Ambasade, a treća taj čin fotografija.

O događaju je, prema medijima, obaviještena i policija, a za sada nema službenih reakcija na taj incident.

Trobojnica je u Crnoj Gori i simbol protestnih šetnji koje je nakon večernjih molitvi organizirala Srpska pravoslavna crkva tokom cijele godine, protiveći se Zakonu o slobodi vjeroispovijesti, za koji je tvrdila da je „paravan za oduzimanje crkvene imovine u Crnoj Gori“.

Na energiji tih protesta kreirana je prosrpska koalicija „Za budućnost Crne Gore“, koju je predvodio sadašnji mandatar Zdravko Krivokapić, i ona je s druge dvije opozicione koalicije „Mir je naša nacija“ Alekse Bečića i „Crno na bijelo“ Dritana Abazovića nakon 30 godina smijenila s vlasti Demokratsku partiju socijalista Mila Đukanovića.

Odmah nakon izbora 30. augusta uslijedili su međunacionalni incidenti u Pljevljima, gdje su nekoliko dana ispisivani uvredljivi grafiti na kućama i objektima u tom gradu u kojima žive i rade Bošnjaci.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock