Sport

Skandal na Roland Garrosu – namješten meč: Teniserke namjerno griješile, pogledajte cirkus iz Pariza

Veliki skandal na Roland Garrosu! Kako javljaju svjetski mediji jedan meč Grand Slam turnira koji ulazi u drugu sedmicu, pod sumnjom je da je namješten.

Riječ je o meču prvog kola parova između rumunskih teniserki Andree Mitu i Patricije Marte Tig te Amerikanke Madison Brengle i Ruskinje Jene Sizikove. Rumunke su slavile 2:0, a istražuje se peti gem drugog seta.

Kladionice su dojavile organizatorima turnira i policiji da su primile ogroman broj uplata da će Brengle i Sizikova izgubiti peti gem. I to bez izgubljenog poena… Amerikanka i Ruskinja su taj gem na svoj servis izgubile bez osvojenog poena.

Madison Brengle se potrudila da tako i bude… Prvo je napravila duplu grešku, potom je uslijedila jako loša igra, da bi se gem završio novom duplom greškom. Kod druge duple greške je jednom i prestupila, što se u tenisu baš rijetko dešava.

Spekuliše se da je, prema prvim procjenama, uplaćeno nekoliko stotina hiljada eura na break u petom gemu. Policija istražuje slučaj i ukoliko se dokaže da je meč namešten bit će to veliki udar na ugled Roland Garrosa, koji se od starta suočava sa brojnim kritikama i problemima.

Pogledajte cirkus koji se dogodio u Parizu.

Izvor: Faktor

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock