Prekršene sve epidemiološke mjere u Lukavcu: U krcatom klubu provod uz pjevača Đanija - BH-Magazin
Vijesti

Prekršene sve epidemiološke mjere u Lukavcu: U krcatom klubu provod uz pjevača Đanija

Broj novozaraženih koronavirusom se svakodnevno povećava. Paralelno s tim raste i broj preminulih od ove opake bolesti. Međutim, mladima u Lukavcu i okolnim mjestima to izgleda ništa ne znači.

Naime, u klubu Plaža jezera Modrac u Lukavcu večeras je organiziran koncert srbijanskog pjevača Radiše Trajkovića Đanija i Colloseum banda, a veliki broj građana zaputio se ka ovoj lokaciji.

Uz kršenje epidemioloških mjera, odnosno bez propisane distance i bez korištenja zaštitnih maski drastično veći broj od 100 osoba okupio se na ulazu u klub u kojem je već prekršena i mjera koja podrazumijeva maksimalno 50 ljudi u zatvorenom prostoru.

Treba podsjetiti da je, prema važećim odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva TK, ograničen broj osoba u zatvorenom prostoru na 50. Koliko se može vidjeti na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama, taj broj je nekoliko puta premašen.

Vrijedi podsjetiti da je kršenje epidemioloških mjera sinoć zabilježeno i na skupu Stranke demokratske akcije (SDA) u Gradačcu ali i noćas u Srebreniku. U lokalnom restoranu okupio se drastično veći broj osoba od dozvoljenih 50, bez distance, ali i poštivanja mjere nošenja maske.

(Tuzlanski.ba)

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock