NASTALA JE NEVIĐENA PANIKA: Google slučajno iz Gmaila uklonio korisnu funkciju, sve su priznali… - BH-Magazin
Zanimljivosti

NASTALA JE NEVIĐENA PANIKA: Google slučajno iz Gmaila uklonio korisnu funkciju, sve su priznali…

Taj je potez izazvao opravdani gnjev nemalog broja korisnika Gmaila. Nije pomoglo što njihova korisnička služba, čini se, nije bila svjesna problema pa je danima davala upute koje nisu funkcionirale.

Opcija Select all conversations that match this search, koja omogućava masovno i brzo brisanje e-pošte, odjednom je uklonjena, bez najave i obrazloženja.

Ako pri čišćenju suvišnih e-mailova iz Googleovog servisa za web-poštu Gmail koristite funkciju koja omogućava odabir i uklanjanje svih poruka koje odgovaraju određenim kriterijima pretrage, ovih vas je dana moglo dočekati neugodno iznenađenje, piše Tportal.

Naime, opcija Select all conversations that match this search odjednom je uklonjena, bez najave i obrazloženja. Umjesto nje pojavila se navigacijska traka s nizom dugmadi sa prečicama za razne funkcionalnosti.

Očekivano, taj je potez diva iz Mountain Viewa izazvao opravdan gnjev nemalog broja korisnika Gmaila. Nije pomoglo što njihova korisnička služba, čini se, nije bila svjesna problema pa je danima davala upute koje nisu funkcionirale, piše Verge.

Šta se dogodilo? Pa, službeno objašnjenje iz Googlea glasi kako je riječ o nenamjernoj grešci. Izvinili su se korisnicima i obećali su kako će spornu funkciju ponovno upogoniti ‘čim to bude moguće’.

Dok se to ne dogodi, morat ćete posegnuti za filterima kako biste obrisali ili arhivirali više od jedne stranice e-poruka u Gmailu.

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock