LifestyleVijesti

DODIK PREKIDA S PREDIZBORNIM SKUPOVIMA: Evo šta je odlučio…

Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) donio je odluku o obustavljanju promotivnih aktivnosti i skupova u okviru kampanje za predstojeće lokalne izbore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Obustava stupa na snagu u ponedjeljak, 26. oktobra od 7 sati i trajat će do 2. novembra, kada će Izvršni komitet ponovo razmotriti aktuelnu epidemiološku situaciju i donijeti odluku o daljim mjerama, saopćeno je iz Glavnog izbornog štaba SNSD-a.

Glavni izborni štab SNSD poziva i obavezuje sve kandidate i opštinske/gradske izborne štabove da striktno poštuju zabranu javnih okupljanja, mitinga i tribina.

– Težište kampanje u toku perioda važenja ove odluke prebacit će se na digitalnu kampanju, kao i na lični kontakt sa biračima ostvaren kroz veći broj kontakata u malim grupama striktno vodeći računa o epidemiološkim mjerama – pojašnjava se u saopćenju.

Kandidati i opštinski/gradski izborni štabovi dobit će od Glavnog izbornog štaba detaljne instrukcije o načinu vođenja kampanje tokom perioda važenja odluke Izvršnog komiteta, navodi se u saopćenju koji je potpisao predsjednik Glavnog izbornog štaba SNSD-a Srđan Rajčević.

(slobodna-bosna.ba)

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock