Vijesti

DODIK O ZATVARANJU ŠKOLA: “Ako takva odluka bude donesena, biće to…”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će danas na sjednici Štaba za vanredne situacije RS-a biti razmatrana epidemiološka situacija u RS-u i mogućnost zatvaranja škola.

– Ako takva odluka bude donesena, biće to isključivo na period od sedam dana – rekao je Dodik.

On je ocijenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

– U Banjaluci funkcioniše covid bolnica, potrebno je da se obezbijedi još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti – rekao je Dodik u Čelincu.

Dodik je naglasio da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci od jutros primljeno 30 novozaraženih virusom korona, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od covida-19.

On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom biće veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Istakao je da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje korona virusa.

Građanima je poručio da se nose zaštitne maske, drže distancu i ličnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata u RS-u po ugledu na neke evropske zemlje, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera biće rigorozno kažnjeni i zatvoreni.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock