Zanimljivosti

BOGATI ARAPSKI INVESTITORI ZAVRŠAVAJU ČUDO IZNAD SARAJEVA: Pri kraju radovi na hotelu vrijednom više od 14 miliona maraka… (FOTO)

Na olimpijskoj planini Igman privodi se kraju gradnja hotela O3, smještajnog objekta vrijednog više od 14 miliona KM, u vlasništvu “Top One Business Groupa” iz Dubaija.

Načelnik općine Hadžići Hamdo Ejubović sa svojim pomoćnicima obišao je jučer radilište, a dočekao ga je vođa projekta, uspješni sarajevski preduzetnik Emir Granov te direktorica hotela Meliha Hadžić.

– Nadamo se da ćemo otvorenjem našeg hotela doprinijeti razvoju turizma na našoj olimpijskoj planini Igman, koja je u prethodnim godinama, po našem mišljenju, nepravedno zapostavljena – rekao je Granov.

Na Igmanu planiraju i izgradnju sportsko-rekreativnog centra koji uključuje fudbalske terene po FIFA-inim i UEFA-inim standardima, teniske terene, kao i zatvorenu halu za dvoranske sportove, objavljeno je iz Općine Hadžići.

Hotel O3 imat će 65 soba i u potpunosti će biti prilagođen sportskim ekipama iz cijelog svijeta. Fitnes sala je, prema riječima Granova, s najboljom opremom u regionu, a urađena je po uzoru na onu ekipe Manchester Cityja.

Gostima će biti na raspolaganju i 25-metarski bazen, wellness i spa usluge, kao i ostali sadržaji.

Hotel 03 izgrađen je na mjestu nekadašnjeg objekta hotela “Feri”, a prema ranijim najavama, nakon otvaranja, u njemu bi posao trebalo dobiti 50 osoba.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock