Vijesti

OŠTRA KOMŠIĆEVA REAKCIJA: “Pozivam Čovića i Dodika da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz…”

Komšić je poručio da su Dodikove i Čovićeve deklaracije o razbijanju BiH izraz protivljenja presudama iz Strasbourga.

“Implementacije presuda Evropskog suda za ljudska prava neminovno vode ka definisanju Bosne i Hercegovine kao građanske države. Naše zalaganje za Bosnu i Hercegovinu kao građansku državu u potpunosti je u korelaciji s tim presudama.

To što se te presude ne sviđaju Dodiku i Čoviću, jer oni imaju drugačije vizije, nije naš nego njihov problem i oni nemaju problem s nama nego s evropskim i civilizacijskim vrijednostima. Njihove eventualne deklaracije nikoga ne obavezuju na bilo šta niti su oni ekskluzivni predstavnici Srba i Hrvata.

Uostalom, pozivam ih da Srbe i Hrvate prestanu tretirati kao stoku, za koju misle da je mogu uvoditi i izvoditi iz države Bosne i Hercegovine. Posljednji put kada su neki imali iluzije da se narodi mogu izvoditi iz države u državu, cijela stvar se završila tragično. Žalosno je i da su 25 godina poslije Dodik i Čović zagovarači takvih politika”, rekao je Komšić.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock