Vijesti

FRONTALNI NAPAD NA ABAZOVIĆA IZ BEOGRADA: “U Crnoj Gori se pravi nova antisrpska koalicija”!

Prosrpske opozicione partije na izborima u Crnoj Gori 30. avgusta osvojile su najviše glasova, a Srbi su danas zabranjeni u novoj Vladi, piše beogradski tabliod Informer, blizak predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Informer piše da je zahtjev lidera koalicije “Crno na bijelo” Dritana Abazovića da u novoj Vladi ne bude niko od srpskih lidera “Demokratskog fronta” podržao je čak i mitropolit Amfilohije!

-Tako su se na istom zadatku zabrane Srba u vrhu nove vlasti ujedinili Abazović koji je ponosno glasao da Hašim Tači, trgovac srpskim organima iz “Žute kuće” bude proglašen za počasnog građanina Ulcinja, ali i mitropolit Amfilohije, čelnik SPC u Crnoj Gori (ako to tamo više uopšte jeste Srpska crkva!?!), piše Informer

-Šta se iza svega krije vjerovatno najbolje govori podatak da Dritan Abazovićtraži da njemu i njegovim ljubiteljima OVK u novoj vlasti pripadnu i policija i vojska i Agencija za nacionalnu bezbjednost (tajna policija). A mitropolit Amfilohije to saopštenjem poslatim iz Ostroga zdušno podržava, piše Informer koji u istom broju ali u odvojenom tekstu tvrdi da manjinska vlada bez većinske koalicije, ima nekoliko veoma opasnih posljedica po srpski i crnogorsko-pravoslavni narod u Crnoj Gori.

Prvo, time Srbi faktički postaju zajedno sa DPS gubitnici ovih izbora.

Drugo, afirmiše se princip kolektivne nekompetentnosti jednog naroda za učešće u vlasti Crne Gore.

Treće, oduševljenje i entuzijazam pobedom na izborima će zameniti razočaranje i defetizam u biračkom telu ove koalicije.

Četvrto, takvim rešenjem bi se dodatno ozvaničio impicitan službeni stav odlazeće vlasti o potrebi “izolacije” srpskog naroda kojega treba držati u getu inferiornosti u Crnoj Gori zbog nekih navodnih svojih “karakternih mana”.

Peto, takvo rešenje sa manjinskom vladom potvrdilo bi prethodni stav sadašnje vlasti da su Srbi politički destruktivni, opasni za Crnu Goru i da im zbog toga ne treba dopustiti učešće u vladi i donošenje odluka o unutrašnjoj i spoljnoj politici Crne Gore što je nadležnost vlade.

Šesto, posebno bi time bile kompromitovane vođe koalicije koje bi bile prikazane kao ljudi sa kojima niko ne može, a njihovu podršku manjinskoj vladi delovanjem službenih glasina objasnili kao nametnutu i nesamostalnu, nametnutu od zapadnih ambicija u zamenu za “nešto”.

Sedam, takva pozicija bez učešća u vladi smanjila bi i kvalitet učešća i kontrole u popisu stanovništva u korist dukljansko-crnogorske ideje.

Osam, sve ovo bitno bi moglo smanjiti izglede na sledećim izborima, kao i samopuzdanje samih sadašnjih birača koalicije koji će izgubiti vjeru da je za Srbe išta moguće više od podaništva ili stalnog otpora tome, ali bez trajnog i izglednog rješenja za njih, što sve može usmjeriti nekim neželjenim pesimističkim putem.

Finalno, takva manjinska vlada mogla bi biti novi projekat protiv Srba koji bi sada, što bi bilo paradoksalno, Srbi neposredno podržavali.

I zato histerija, zato histerični napadi na Srbe i Srbiju Abazovićevih, ali i medija iza kojih stoji Amfilohije. Zato im je, ni kriv ni dužan, za sve “kriv” predsednik Aleksandar Vučić!

Izvor: slobodna-bosna.ba

Related Articles

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock