“NEMA SRBA, NEMA SMEĆA”: Objava Grka zapalila društvene mreže i NALJUTILA MNOGE

0
2

Ove godine nema Srba na Karidi plaži. I sviđa mi se. Jer čistije je, nema kafe na podu, nema smeća, nema sr..a na mom putu kada ne možeš koristiti toalet. Ne kažem da su Grci čisti, ali su čistiji od vas.

Pišem ovo ovdje jer znam da će mnogo ljudi to vidjeti. Zašto takav dolaziš u moje selo i pokazuješ to nepoštovanje prema prirodi? Zašto? Zašto? Sada sam stariji, već imam ono što treba da imam. Zato za sljedeću godinu budite spremni…”.

Objava Grka Nikosa Karamverisa, na jednoj od najpopularnijih Facebook grupa namijenjenih Srbima koji ljetuju u Grčkoj zapalila je društvene mreže.

“Hvala, ići ćemo u Španiju”, “Nema Srba, nema para”, “Mali ne lupetaj, vidi se da nisi još izašao iz svog mjesta. Smeće bacaju nekulturni ljudi, nije važno koje su nacionalnosti”, “Uh… pa postoji i Egipat, Turska, Albanija, Montenegro, Italija, Španija, Hrvatska, baš me briga za plažu Karidi”, samo su neki od komentara ozlojeđenih srpskih građana.

Ruku na srce, bilo je i onih drugih, ali u minimalnom broju, piše Srpskainfo.

– Što je najgore, ima istine u ovome što gospodin kaže, svi mi znamo da nas ima i takvih. Pa, pogledajte smeće po našim rijekama, na primjer. Ima istine i u tome da ni Grci sami nisu pretjerano pedantni, svašta smo zaticali po apartmanima, ne mogu se pohvaliti – napisala je jedna zaljubljenica u Grčku, prenosi Blic.

Inače, kako se može vidjeti, Nikos je član ove Facebook grupe od prošle godine, a u više navrata je čak nudio i iznajmljivanje taksi čamca za prevoz turista.

Sličnu neprijatnost krajem juna doživjela je državljanka Srbije koja je sa kćerkom boravila u Kalitei, koju je ona opisala u vidu statusa na Facebooku.

“Na slici se vidi gdje smo svaki dan od 21.6 boravili na plaži, na slici stoji naziv bara, a i Grk koji nas je danas poslije šest dana boravka na njihovoj plaži bukvalno oterao. Smjestile smo se na ležaljke oko osam po grčkom vremenu i krenule da se kupamo, pojavio se konobar i ladno nam rek’o da idemo dalje odatle jel ne može više da nas gleda”.

Ovo su, međutim, odmah osudili skoro svi ugostitelji na Halkidikiju.

Izvor: slobodna-bosna.ba