Vijesti

Zlostavljači: Amir Mujić i Emin Mustafić su mladića svezali, satima bili i snimali (VIDEO)

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona (TK) je Općinskom sudu Tuzla uputio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za Amira Mujića (30) i Emina Mustafića (28) iz Tuzle.

Učinjeno je to zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici počinili krivično djelo – nasilničko ponašanje u sticaju sa teškim tjelesnim povredama u pokušaju.

Oni su osumnjičeni da su 7. jula 2020. godine pozvali oštećenog E. M. u stan koji je koristio Mustafić, a u kojem se nalazilo više osoba, te su ga odmah po ulasku u stan počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom po glavi i cijelom tijelu, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Kako se nadalje navodi, nakon toga su mu svezali ruke i noge i nastavili ga udarati, a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tokom dana nanijevši mu veći broj povreda, te su snimak zlostavljanja objavili na internetu.

“Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, neko od prisutnih ga je izveo iz stana i smjestio u taksi”, navodi se.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičene lišili slobode 14. jula, nad njima je izvršena kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predani u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene, navodi se u saopćenju.


VEZANI TEKST:

MLADIĆI U TUZLI UHAPŠENI ZBOG POKUŠAJA UBISTVA: Snimali mučenje muškarca i psa…(UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt