FADIL U PROBLEMU, SUD DJELIMIČNO UVAŽIO ŽALBE TUŽIOCA: Evo šta je Novaliću od sada zabranjeno da radi! - BH-Magazin
Vijesti

FADIL U PROBLEMU, SUD DJELIMIČNO UVAŽIO ŽALBE TUŽIOCA: Evo šta je Novaliću od sada zabranjeno da radi!

Sud BiH djelimično je uvažio žalbu Tužilaštva BiH kojom je traženo da se odredi pritvor osumnjičenima u aferi “Respiratori”, premijeru Fadilu Novaliću, suspendovanom direktoru Federalne uprave civilne zaštite Fahrudinu Solaku i vlasniku firme “Srebrena malina” Fikretu Hodžiću te su određene mjere zabrane.

Sud je zabranio bilo kakav kontakt optuženih Novalića, Solaka i Hodžića, a zabranjen je i prilazak svjedocima u postupku na manje od 50 metara.

Novalić će prije svake sjednice Vlade FBiH morati da obavijesti Tužilaštvo da će biti na manje od 50 metara od svjedoka s kojima ne smije komunicirati.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da se, bez obzira na nastalu situaciju, nastavlja intenzivna istraga u ovom predmetu.

Tužilaštvo BiH uputilo je predsjedniku Suda BiH pismo u kojem ga je informisalo da ono nema zakonom propisanu nadležnost da izvršava nadzor nad izrečenim mjerama niti da vrši kontrolu nadzora i provodivosti mjera, što je u nadležnosti Suda i policijskih organa.

Novalić, Solak i Hodžić osumnjičeni su u aferi “Respiratori”, koja se odnosi na nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH u vrijednosti od 10,5 miliona KM.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock