NOVI SNIMCI: Pogledajte posljednje trenutke leta aviona koji se srušio u Pakistanu

204

Avion pakistanske aviokompanije PIA sa stotinjak putnika i članova posade pao je u petak u naseljenom području grada Karachija, a vlasti strahuju od velikog broja mrtvih.

Televizijske snimke s mjesta nesreće pokazale su crni dim, uništene krovove i ostatke aviona po ulicama kojima se vozila hitne pomoći probijaju kroz mase ljudi.

Daily Mail piše da su predsjednik banke Punjab Zafar Masood i još dva putnika izvučena iz olupine aviona. Pakistanski mediji tvrde da su tri putnika koji su sjedili u prvim redovima aviona preživjela pad, ali za sada je potvrđeno samo da je bankar preživio. Na videima koji su objavljeni na društvenim mrežama mogu se vidjeti posljednji trenuci pada aviona prije nego što je udario u tlo. Svjedoci kažu da je avion bio toliko blizu zemlji da su im se zidovi kuća tresli.

Pojavio se i novi snimak sa nadzorne kamere koji prikazuje trenutak kada se avion obrušio u stambeno naselje.

„Posljednje što smo čuli od pilota je da ima tehničkih problema“, rekao je u videoporuci glasnogovornik PIA-e Abdullah H. Khan.

„Prije približavanja smo mu rekli da su obje piste slobodne, no on je odlučio da će napraviti krug. To je veoma tragičan incident“.

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da avion nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće.

(slobodna-bosna.ba)