Vijesti

U Srbiji počeo najduži policijski sat u cijeloj Evropi

Vlada Srbije je pribjegla ovoj mjeri, jedinstvenoj u Evropi, s ciljem ograničavanja kontakata građana i efikasnog suzbijanja virusa korona.

Na teritoriji cijele Srbije u 17 sati stupila je na snagu zabrana kretanja koja će trajati do ponedjeljka, 13. aprila, u pet sati, što je ujedno i najduži policijski sat od 15. marta kada je proglašeno vanredno stanje zbog virusa korona.

Vlada Srbije je pribjegla ovoj mjeri, jedinstvenoj u Evropi, s ciljem ograničavanja kontakata građana i efikasnog suzbijanja virusa korona.

Predsjednik Privredne komore Marko Čadež izjavio je da je upravo zbog toga danas zabilježena najveća tražnja od početka krize.

“Oni koji su danas u velikom broju išli u kupovinu videli su da su prodavnice pune i da nam ništa ne nedostaje. Tako će biti i u buduće. Građani ne treba da brinu da li će ili neće imati šta da kupe”, rekao je Čadež na zajedničkoj konferenciji za novinare s ministrom finansija Srbije Sinišom Malim.

On je istakao da vjeruje da će najnovije mjere Vlade Srbije za privredu, a koje stupaju na snagu u ponedjeljak, 13. aprila, dati nadu za novi početak onih koji su zatvorili proizvodnju i za oporavak onih koji su u vrijeme krize smanjili obim proizvodnje.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock