Vijesti

AJDINOVIĆ NAJAVLJUJE: Nema više kućne izolacije, ko dođe u BiH ide u karantin

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović rekao je da se od danas ne mora obavljati zdravstveni pregled na graničnim prelazima nego se svaka osoba koja uđe u BiH upućuje u karantin prema mjestu prebivališta, a preglede će obavljati trijažni centri u kantonima.

Kako je napomenuo Ajdinović, bilo je određenih problema s naredbom da je potrebno da sve osobe po ulasku u BiH prođu zdravstveni nadzor na graničnim prelazima te je ona izmijenjena zbog obaveza zdravstvenih radnika i njihove nemogućnosti da dođu na prelaze.

Podsjetio je da je od 15. marta za više od 24.500 građana izrečena mjera obavezne izolacije od 14 dana, a danas je za 712 građana istekla mjera izolacije i ta mjera istekla je za ukupno 16.319 osoba.

Prema zabilješkama koje su napravljene u saradnji s policijskim upravama u svih 10 kantona, za 64 osobe Federalna uprava za inspekcijske poslove podnijće zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka prema nadležnim sudovima zbog nepoštivanja naredbi.

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove utvrdili su da je većina benzinskih pumpi u Federaciji Bosne i Hercegovine ispoštovala odluku Vlade FBiH o ograničavanju cijena nafte, a samo jedna benzinska pumpa biće prekršajno kažnjena.

Ajdinović je naglasio da je tokom šest inspekcijskih nazora uočeno je 10 prekršaja s obavezom pokretanja prekršajnog postupka u vrijednosti od 19.750 KM za privredne subjekte koji nisu poštovali posljednju odluku Federalne vlade o visini cijena.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock