DRAMA U BANJA LUCI: Osoba zaražena koronavirusom i smještena u izolatorij prijetila da će SKOČITI SA PETOG SPRATA

293

Nešto prije 19 sati došlo do incidenta kada je jedan mladić pokušao skočiti sa petog sprata studentskog centra u Banja Luci koji se koristi kao izolatorij, javlja N1.

Oko 18:30 večeras viđena su kola Hitne pomoći uz pratnju policijskih vozila.

Informacije kažu da je jedna osoba koja je zaražena koronavirusom, a smještena u studentski centar Nikola Tesla prijetila da će skočiti sa petog sprata.

Radi se o mladiću koji je bio smješten sa majkom u novi izolatorij, i nakon kratke incidente situacije je reagovala policija i pregovarački tim.

Pacijent zaražen virusom korona obratio se BN televiziji i ispričao svoja ni malo lijepa iskustva u vezi s procedurama liječenja ove bolesti. Tvrdi kako od dana kada je otpušten kući, nije pozvan, niti posjećen od strane nadležnih zdravstvenih radnika, a nije mu nakon utvrđivanja da je zaražen virusom korona urađen novi test.

U pitanju je David Radujković iz Banjaluke, koji je, kako kaže, na UKC RS primljen 19. marta ove godine, zbog povišene temperature, kašlja i bolova u grudima.

Istog dana je testiran i utvrđeno je da je zaražen virusom korona i od tada se nalazi u kućnoj izolaciji.

BN televiziji se obratio, jer tvrdi da nije ispoštovana procedura i terapija koja mu je napisana u otpusnoj dijagnozi. Naime, u otpusnom pismu jasno piše da u slučaju pozitivnog nalaza na SARS Cov-2 ili Covid-19, pacijentu trebaju biti urađena dva kontrolna brisa u razmaku od sedam dana od trenutka kada je nalaz izdat.

Taj rok, kako Radujković tvrdi, je prošao, a niko od nadležnih ga nije pozvao niti mu je urađen bris.

Njemu je, kao i ostalim pacijentima iz Banjaluke koji su bili pozitivni na virus korona rečeno da će biti smješten u SC „Nikola Tesla“.

Tamo se već, kako kaže, nalazi njegova majka, koja je takođe zaražena.

„Fino piše da poslije prvog testiranja u razmaku od sedam dana moram biti dvaput testiran, znači dvije sedmice se moram testirati. Evo, međutim, ovo je osmi dan, niti me ko zove, niti pita kako sam i sad odjednom trebam ići dole, a majka je već otišla dole. Ja sam nju zvao, kaže da je dole (u studentskom domu) užas, znači da je hladno, da je buđavo, da nema nikakvog osoblja“, kaže David Radujković.

Navodi da je u samoizolaciji već devet dana.

Nije primao posjete, a navodi kako je nekoliko puta tražio da se testira, da mu se uradi bris i da ne želi biti smješten u studentski dom dok se to ne dogodi.

Ipak, tokom dana, smješten je u studentski dom. Uslovi su, kaže, jako loši.

„Pipnuo sam radijatore. Ništa ne griju, u sobi sam bukvalno u jakni. Odvrnem vodu, hladna, nema tople vode. Dvadeset minuta sam ovdje, glava me boli,“ dodaje Radujković.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Loading..