ŠOKANTNI VIDEO ZLOSTAVLJANJA DEVETOGODIŠNJAKA OBIŠAO SVIJET Neutješna majka ne može doći k sebi: ‘Stalno ga moram držati na oku da se ne ubije’

134

Jedna je majka iz Australije na društvenim mrežama podijelila priču kojom želi upozoriti na strašne posljedice maltretiranja njezinog sina. Video snimka koju je objavila već je postala viralna.

Yarraka Bayles je objavila video snimku svog sina Quadena, koji je rođen s genetskim poremećajem zbog kojeg je patuljastog rasta. Na snimci se vidi kako dječak (9) neutješno plače u automobilu nakon što ga je još jedno dijete u školi koju pohađa zadirkivalo zbog izgleda.

“Želim se ubosti u srce. Neka me netko ubije”, čuje se kako dječak govori plačući.

Dječakova majka, Yarraka, kaže: “Evo do čega zadirkivanje dovodi”, objašnjavajući da mora stalno da ga “drži na oku zbog pokušaja samoubistva”.

Video je nastao kada je majka došla po sina pred školu i vidjela jednog učenika kako ga tapše po glavi i ismijava ga zbog visine. “Dotrčao je do auta u histeriji jer ne želi da ja pravim scenu u školi”.

“Zvala sam školu”, dodala je. “Nekoliko puta. Ali svaki put je tu neko novo dijete koje nije upoznato sa Quadenovim stanjem”.

Quaden je rođen sa genetskim stanjem koje utiče na rast.

Njegova majka kaže da želi da roditelji edukuju svoju djecu o posljedicama zadirkivanja i da podignu svijest o invaliditetu.

Video je pogledan više od sedam miliona puta nakon objave u srijedu, a podijeljen je više stotina hiljada puta i privukao je pažnju širom svijeta.

Među mnogobrojnim porukama podrške dječaju i njegovoj porodici je i ona koju je poslao Hugh Jackman.

Ragbi tim australijskih aboridžina takođe je imao poruku za Quadena i pozvali ga da ih predvodi na terenu prije utakmice u subotu.

“Znamo da prolaziš kroz težak period sada, ali momci su tu, mi ti čuvamo leđa”.

Loading..