PRIJETI MU VELIKA KAZNA: Đoković psovao publiku i svađao se sa sudijom (VIDEO)

243

Iz Đokovića isijavala nervoza, svađao se s publikom, sa svojom igrom, ali imao što za reći i glavnom sucu koji ga je dvaput opomenuo zbog prekoračenja vremena.

Australija je drugi dom Novaka Đokovića, a Melbourne dnevni boravak. Ugostio je osam protivnika, ali nijedan nije otišao s peharom, baš je svaki od njih osam završio u Đokovićevim rukama.

Dominic Thiem bio je najbliže od svih, prvi je tenisač koji je protiv Đokovića imao prednost od 2-1 u setovima u finalu, no nije izdržao iako je nakon trećeg seta izgledalo da bi mogao.

Tada je iz Đokovića isijavala nervoza, svađao se s publikom, sa svojom igrom, ali imao što za reći i glavnom sucu koji ga je dvaput opomenuo zbog prekoračenja vremena. Sve je bilo regularno, no Srbinu je zasmetao tajming jer Dumusois je to napravio drugi put ba break-lopti zbog čega je Đoković ostao bez drugog servisa.

Zbog toga mu izvjesno slijedi novčana kazna jer u pravilniku stoji da tenisači ne smiju stupiti u fizički kontakt sa sucima ili protivnikom. Kazna za takve prijestupe uobičajeno je 20 hiljada eura, no moguće je da bude i veća.

Đoković je u jednom trenutku poludio i na publiku koja je očekivano bila uz Thiema. U prvom setu dok su ga navijači omeli tijekom servisa samo je uzviknuo:

– Je*eno umuknite!

Izvor: slobodna-bosna.ba