Vijesti

ČOVIĆEV NOVINAR SE POŽALIO NA SARAJEVSKE NOVINARE: “Susret Dodik – Čović gebelsovski je predstavljen kao prijetnja državi”!

Komentirajući recentni sastanak predsjednika SNSD-a i HDZ-a BiH, Milorada Dodika i Dragana Čovića, u Istočnom Sarajevu, Zoran Krešić, novinar Večernjeg lista,kaže da ga žalosti činjenica da je dio medija u BiH ovaj sastanak gebelsovski predstavio kao ucjenu i prijetnju državi.

“Iskreno me žalosti što dio medija u BiH funkcionira kao da je ’93. godina služeći se poluobavještajnim jeftinim trikovima i spinovima čiji je cilj stalno potencirati stvari iz prošlosti, pridonositi udaljavanju a ne izgradnji povjerenja naroda. Tako je i susret Dodik – Čović gebelsovski predstavljen kao ucjena, prijetnja državi podjelom … A primjerice Čović će sljedećeg tjedna imati sastanak sa čelnikom SBB-a Fahrudinom Radončićem. Nećemo sigurno svjedočiti naslovima da Hrvati i Bošnjaci ponovno vežu zastave”, rekao je Krešić za HMS.

Novinar Večernjeg lista, blizak Draganu Čoviću, mišljenja je da se u BiH želi uvesti verbalni delikt.

“Čini se kako se u ovoj zemlji želi uvesti verbalni delikt. Legitimno je predlagati sve, pa i tražiti odlazak stranih sudaca, što je ustavna kategorija, jednako kao što bošnjačke stranke ističu kako treba ukinuti konstitutivnost i jednakopravnost naroda. I to je dio Daytonskog ustava. A kako kaže Ustavni sud to je natkrovljujuće načelo svemu drugome. Bošnjačke stranke rade sve suprotno od toga”, ističe Krešić.

Osvrćući se na uvjetovanje participacije u odlučivanju na razini BiH od strane političara iz RS, sugovornik HMS-a ističe da smo takvu situaciju već imali kada je SDA 14 mjeseci blokirala formiranje Vijeća ministara.

-Četrnaest mjeseci čekalo se s uspostavom Vijeća ministara BiH na ultimatum SDA da se pošalje dokument NATO savezu. Vidim to kao apsolutno identičnu situaciju. S tim da se zbog medijske percepcije i buke koja se čuje iz Sarajeva, a u svakom slučaju je glasnija, ponovno stvara dojam o dobrim i lošim dečkima. A što nema blage veze s istinom i realnošću, mišljenja je Krešić.

Izvor: slobodna-bosna.ba

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt