Najljepša teniserka u regionu: Voljela bih igrati za BiH

Mariana Dražić želi promijeniti reprezentaciju

166

Bijelim sportom bavi se od svoje osme godine

Mariana Dražić, 25-godišnja hrvatska teniserka koja je trenutno 811. igračica svijeta (589. u parovima), bijelim sportom bavi se od svoje osme godine. Teniserka rođena u Makarskoj do sada je nastupala u svim omladinskim kategorijama za reprezentaciju Hrvatske te juniorski Fed kup.

Nezadovoljna statusom Hrvatskog teniskog saveza (HTS) i frustrirana nepozivanjem za predstojeći Fed kup meč, zaprijetila je da više neće igrati pod hrvatskom zastavom i sve je bliže donošenju odluke nastupanja za drugu reprezentaciju.

-Povod za moje nezadovoljstvo je već skoro dvogodišnje ignoriranje od strane selektorice i nekih ljudi iz HTS. Također i neodgovaranje na moje upite zbog čega je baš povedena igračica bez rankinga i zašto za mene nema mjesta s obzirom da sam do sada nastupala u svim kategorijama po generacijama. Prošlogodišnji uspjesi pet titula i deset finala te je malo žalosno da se na ovakav način tjera mene da mijenjam državu – kaže Mariana Dražić za Avaz.ba.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic)

Marianin otac Darko Dražić, nogometni je trener rodom iz Bosne i Hercegovine.

– Moj otac je rođen u Novom Travniku i do svoje 16. godine je živio tu do odlaska u juniore Hajduka. Zvaničnog poziva iz BIH nije bilo. Poziv bih prihvatila i svakome bi bila čast biti priznat u onome što radi. Sport nema granice – poručuje mlada teniserka.

Kazala nam je i na šta je najviše ponosna u svojoj dosadašnjoj karijeri.

– Sa svojih 16. godina nastupila za juniorski Fed kup (U-18) iste godine kada je moja najveća podrška i osoba koja me odvela na tenis iznenada preminula, moj djed. Bila sam dugo van psihički od takmičenja, ali sam te godine smogla snage i poslije osvojenog državnog prvenstva dobila poziv da se pridružim starijim djevojkama na ljetnom kupu u Italiji – govori nam ova 25-godišnja teniserka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic)

Naglašava da je s mnogim teniserima i teniserkama iz BiH u dobrim odnosima.

– Najviše respektiram Nermana Fatića kojeg odlično poznajem i koji je nakon dosta povreda i pehova prošle godine osvojio nekoliko jakih turnira sedmicu za sedmicom jer i sama znam kako je težak put povratka – ističe naša sagovornica te dodaje da je većina zemalja bivše Jugoslavije u teškoj ekonomskoj situaciji i da je bez finansijske podrške vrlo teško bilo šta postići u sportu.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mariana Dražić🧿 (@marianadrazic)

Loading..