Vijesti

BRUTALNA PORUKA VULINU IZ RS-a: “Umjesto što nas kreatura od ministra ‘LOŽI’ svojim LAPRDANJEM, bolje bi mu bilo da ode na Kosovo i tamo…”

Bilo bi dobro da Vulin kaže što u Banjaluci godinama nema njegovog šefa Vučića za Svetog Stefana i Dan Republike, i da li su stranci i zajednički mentori, sa Miloradom Dodikom, dali preporuku da ne prelazi Drinu!?

Piše: Nebojša Vukanović

Srpski narod, posebno njegove nesretne vođe koje ga guraju u provaliju, nikako da nauče važne lekcije iz prošlosti, nauče se da budu mudri, odmjereni, racionalni, vode računa o kolektivnim nacionalnim interesima a ne dnevnoj politici. Svojim laprdanjem u Banjaluci i opasnim porukama, karikatura na mjestu ministra odbrane Srbije Aleksandar Vulin, koji uzgred ne samo da nema neko vojničko obrazovanje već nije ni služio vojsku, busao se u junačka prsa, tvrdio kako niko se neće ponoviti oluje i stradanja Srba sa ove strane Drine jer srpski narod ima jaku vojsku, i da Srbi u Republici Srpskoj ne treba da brinu jer nemaju svoju vojsku!?

Ovakve izjave su nepotrebne i opasne, jer će se samo zabaciti klatno, podići tenzije, izazvati reakcije iz međunarodne zajednice i Federacije BiH, nanijeti štetu položaju Republike Srpske, nepotrebno dati povoda da se pojača pritisak na Srpsku i označimo kao faktor nestabilnosti. Umjesto što nas „loži“ suludim izjavama, Vulinu bi bilo pametnije da ode do Kosova Polja, Vučitrna, Prizrena ili bliže do Sjeverne Mitrovice i drugih dijelova svoje države, kaže Srbima na Kosovu da se ne boje NATO-a i Rosu albanskih specijalaca jer on kao veliki vojskovođa i ministar odbrane garantuje sigurnost i zaštitu.

Od busanja u prsa, junačenja u prazno, velikih riječi i izjava svojih lažnih vođa srpski narod nema nikakva korist već samo štete i problema. Junačinu Vulina udario je adrenalin jer ga je u režiranoj predstavi za javnost Željka zakitila nekakvim ordenom, vjerovatno jer je nekoliko dana boravio u kasarni, ali je ipak morao smanjiti doživljaj, malo se bolje pripremiti i znati da je u Vojsci Republike Srpske bio odred Meša Selimović, sastavljen od muslimana – Bošnjaka, da je bilo vojnika i oficira i iz drugih naroda, a ne samo Srba, kako reče i dodatno napravi štetu. Bilo bi dobro da Vulin kaže što u Banjaluci godinama nema njegovog šefa Vučića za Svetog Stefana i Dan Republike, i da li su stranci i zajednički mentori, sa Miloradom Dodikom, dali preporuku da ne prelazi Drinu!?

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock