VUČIĆEVI MEDIJI TVRDE: “Srpski potpukovnik vojne tajne prodavao Hrvatima”!

0
1

U špijunsku aferu koja proteklih dana potresa domaću i međunarodnu javnost uključena je i hrvatska služba, koja se, kako se sumnja, dokopala i nekih srpskih tajnih dokumenata. Iza svega nacodno stoji NATO, koji ima namjeru da naruši odnose Beograda i Moskve, a konačni cilj je zapravo da se poljulja vojna neutralnost Srbije!

Prema pisanju srpskih medija, snimak primopredaje dokumenata u Zemunu snimila je hrvatska tajna služba, ukazuju saznanja iz istrage. Plan je, međutim, osujećen i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je “da nas je ceo slučaj učvrstio u odluci da nećemo ni u jedan vojni savez, kao i da nećemo menjati politiku prema Rusiji”

Afera je izbila 17. novembra objavljivanjem snimka koji je nastao prije godinu dana, a na kojem potpukovnik Vojske Srbije Z. K. prima novac od agenta ruske vojne obavještajne službe GRU Georgija Klebana.

– Snimak su verovatno napravili hrvatski agenti i plasirali svojim kanalima u javnost. Osnovano se sumnja da su hrvatski agenti pratili tu primopredaju, što su s veće udaljenosti uočili i pripadnici naših službi koji su bili na licu mesta. Hrvati su to snimili jer im je Z.K. kako se pretpostavlja, otkrio da komunicira i s Rusima, pa su ga pratili. Sumnja se i da im je on ranije davao poverljiva dokumenta i podatke, navodi izvor magazina Alo.

List piše kako su srpske službe potpukocnika Z.K. počele da obrađuju 2012. zbog veza sa hrvatskim obaveštajcima i pristupa dokumentima vezanim za događaje tokom rata u Hrvatskoj, a 2017. uočen je niz kontakata sa ruskom službom. Kao takav, danas penzionisani potpukovnik je, kako objašnjavaju upućeni, bio idealan za ovu akciju.

(slobodna-bosna.ba)