Vijesti

UDRUŽIMO SE DA IH “PODEREMO”: Reakcija Boračke organizacije RS na Mektićev poziv na cijepanje knjižica

Nakon što je prije nekoliko dana pred kamerama pocijepao boračku knjižicu Vojske Republike Srpske, Mektić je putem društvene mreže Twitter pozvao borce da u Banjaluci organizuju javno uništavanje boračkih knjižica.

Javno cijepanje boračke knjižice što je učinio ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić i njegov poziv borcima da to urade organizovano u znak protesta zbog položaja boračke populacije u entitetu Republika Srpska dio je kampanje protiv Boračke organizacije kojom se ova asocijacija pokušava uvući u lične ili političke obračune pojedinaca, smatra predsjednik Predsjedništva BORS-a Goran Rogić, prenosi N1.

Rogić je istakao da BORS osuđuje kampanju koja se posljednjih dana vodi protiv te organizacije, a kulminirala je Mektićevim istupima u javnosti.

“Pitamo Mektića – koje njegove svjetlije primjere borci treba da slijede? Da li su ti primjeri oni kada se on solidarisao sa pripadnicima drugih armija u njihovim protestima?”, upitao je Rogić.

On je poručio da je BORS bila i ostala nevladina, nestranačka i apolitična organizacija.

“Pozivamo Mektića i sve druge pojedince ili političke partije sa sličnim namjerama da svoje političke i lične sukobe rješavaju mimo BORS-a, njenog rukovodstva, članstva i članske knjižice na kojoj piše – `Za Krst časni i slobodu zlatnu!`. Mektić to nažalost nije ni primijetio. On je to pocijepao”, naglasio je Rogić.

Mektić, koji boravi u posjeti Kataru, pozvao je borce Vojske Republike Srpske na javno uništavanje boračkih knjižica.

(slobodna-bosna.ba)

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock