Vijesti

STRAŠNA NESREĆA U FRANCUSKOJ: Autobus se prevrnuo, 33 osobe povrijeđene, a četiri…

Trideset tri osobe su povrijeđene, od kojih su četiri u kritičnom stanju, kada se autobus koji je vozio između Pariza i Londona prevrnuo na sjeveru Francuske dok se kretao prometnom autocestom, saopćila je policija.

Autobus Flixbus prevrnuo se na bočnu stranu danas oko podneva prilikom izlaska s autoceste A1, najprometnije rute Francuske, navodi se u policijskom saopćenju, prenosi AFP.

U autobusu su bile 33 osobe od kojih su 29 zadobili lake ozljede, a četiri su teško povrijeđene.

Prema pisanju lokalnih medija u vozilu su bili putnici iz SAD, Španije, Australije, Holandije, Rumunije, Rusije, Velike Britanije i Francuske.

Lokalna žandarmerija je na društvenim mrežama objavila fotografije sa mjesta nesreće na kojima se vidi autobus prevrnut sa strane i polomljeni prozori.

Na mjesto nesreće stigle su ekipe policije, vatrogasne službe i hitne medicinske službe.

Izlaz s autoceste zatvoren je, stoji u saopćenju.

Prema novinama “Courrier Picard”, autobus je skliznuo u zavoju na mokroj cesti i prevrnuo se. To je još jedna nezgoda Flixbusa nakon nekoliko sudara širom Evrope u ovoj godini.

U oktobru je jedna osoba poginula, a 17 je povrijeđeno kad se autobus Flixbus-a prevrnuo u južnoj Francuskoj.

Nekoliko osoba ozlijeđeno je u dva odvojena sudara u Njemačkoj u junu, dok je jedna osoba poginula, a 60 ozlijeđeno u nesreći u Švajcarskoj u maju.

Sjedište kompanije FlixBus je u Njemačkoj.

(slobodna-bosna.ba)

Related Articles

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt