ŠEŠELJ OBJAVIO NOVU KNJIGU: Naslov je prevazišao sve dosad viđeno…(FOTO)

0
2

“Upravo činjenica da su čitaocu dostupni necenzurisani stenogrami sjednica organa Srpske radikalne stranke, govori o opredeljenju autora da na potpuno transparentan način zabeleži svoje političko delovanje i snažno doprinosi istoriografskoj vrednosti ovog dela”.

Pred Sajam knjiga, lider radikala i “Velika Srbija” objavili su knjigu pod naslovom: “Pohlepni vepar iz Bajčetine Tomislav Nikolić”.

Ova knjiga doživjela je prezentaciju i na Sajmu knjiga, a označena je kao 169. djelo Vojislava Šešelja.

Kako pojedini mediji javljaju, u njoj Šešelj napada nekadašnjeg predsjednika Srbije i iznose se mnogi detalji sa sjednica organa stranke, koji do sada nisu bili poznati javnosti.

Kako se objašnjava na sajtu Srpske radikalne stranke, knjiga predstavlja kolaž intervjua i javnih nastupa Vojislava Šešelja tokom novembra i decembra 2015. godine.

Pohlepni vepar iz Bajčetine Tomislav Nikolić

– Ovo je period predanog i upornog nastojanja autora da organizaciono obnovi Srpsku radikalnu stranku i povrati njen uticaj na političkoj sceni Srbije. Stoga se u knjizi smenjuje niz novinskih intervjua i nastupa na lokalnim televizijskim stanicama sa nizom konferencija za štampu, tribina i promocija prethodnih izdanja knjiga dr Vojislava Šešelja, te stenografskih zapisa sa sjednica stranačkih organa – navodi se u objašnjenju na sajtu i dodaje:

– Upravo činjenica da su čitaocu dostupni necenzurisani stenogrami sjednica organa Srpske radikalne stranke, govori o opredeljenju autora da na potpuno transparentan način zabilježi svoje političko djelovanje i snažno doprinosi istoriografskoj vrijednosti ovog djela.

Kao recezenti ove knjige pominju se funkcioneri Srpske radikalne stranke i narodni poslanici Vjerica Radeta i Miljan Damjanović, a autor predgovora je Mile Jovičić.