PUKOVNIK ORUŽANIH SNAGA NA OPTUŽENIČKOJ KLUPI: Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv Mićivode, evo za kakav KRIMINAL ga terete…

0
2

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv pukovnika Oružanih snaga BiH Ramiza Mićivode (1969) zbog zloupotrebe položaja ili ovlašćenja jer je kao službeno lice prekoračio granice, te pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist te drugom nanio štetu.

Optužnica tereti Mićivodu da je u svojstvu vojnog lica, u činu pukovnika, u brigadi u kasarni Rajlovac, zloupotrijebio službeni položaj da bi sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

On je, optužen da je, koristeći svoj položaj, zahtijevao i dobio novac od osoba koje se bave poljoprivredom i koriste zemljište u blizini kasarne Rajlovac, da bi im dopustio da koriste zemljište u vlasništvu Oružanih snaga BiH, za čije izdavanje i naplaćivanje nije bio ovlašćen.

Prema optužnici, Mićivoda se sastajao sa oštećenima i zahtijevao novac, te je u dva navrata od oštećenih na dogovorenom mjestu preuzeo novac.

Mićivodu su, naime, uhapsili krajem 2018. godine pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH. Njegove mutne poslove su prvo, kako je tada rečeno, otkrili istražni organi u OS BiH, o čemu su i obavijestili nadležne organe na nivou BiH.

(slobodna-bosna.ba)