PROCURIO ZAPALJIVI GOVOR MIROSAVA ŠKORE: “Pripadam generaciji ponosnih ljudi kaja je pobijedila srpski fašizam! (VIDEO)

0
4

Prvo je ujutro proglasio da je Hrvatska još uvijek u ratu, a zatim je Škorin glavni PR-ovac, Velimir Bujanec, objavio video jučerašnjeg zapaljivog nastupa u jednoj manjoj dvorani u Novom Zagrebu.

Na snimci se vidi predsjednički kandidat u euforičnom govoru koga nevelika grupa okupljenih građana često prekida uzvicima odobravanja, frenetičnim ‘bravo’ i ‘tako je’. Video započinje Škorinom izjavom da “o Danu antifašističke borbe trebaju odlučiti povjesničari”

Potom kreće dio o ustaškom pozdravu o kojem se, kaže Škoro, ne boji govoriti.

“Jer znam istinu! To je pozdrav pod kojim se moj vjenčani kum borio za Hrvatsku ’91. godine! To je pozdrav pod kojim je moj bratić poginuo! Neće mi nitko govoriti da je to pozdrav koji nekome smeta, jer je korišten od 1941. do 1945. godine. Koristili su i riječ Hrvatska, himnu ‘Lijepa naša’, plaćali su kunama, javnica Krugovalne postaje Zagreb bila je ‘U boj, u boj’…”.

Zadnja je sekvenca o Jasenovcu. Škoro kaže da će “Otići u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju, ako treba, prekopat ćemo sve!”. Neformalni glasnogovornik Bujanec Škorin istup svojim fanovima opremio je ovako: ‘Ne bojim se braniti ‘ZDS’, a Jasenovac ćemo prekopati!’.

https://www.facebook.com/bujicavelimirbujanec/videos/443402033273991/?t=0

(Izvor:slobodna-bosna.ba)