NOVI PERFORMANS RATNOG ZLOČINCA: Šešelj na sudu nastavio po starom, isključen zbog….

0
2

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, angažovan kao pravni savjetnik Milutina Jeličića – Jutke na suđenju zbog spolnog uznemiravanja bivše saradnice, izjavio je da mu sudija nije dozvolio da u tom svojstvu nastupa na suđenju.

Šešelj je isključen zbog nepoštovanja suda.

Kako je naveo Šešelj, advokat Marije Lukić, Borivoje Botović je pripisovao Jeličiću da je kao predsjednik opštine bio nadležan za slučaj nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu na Kopaoniku, dok je Šešelj obrazlagao da nadležnost nije na predsjedniku opštine već na Ministarstvu građevinarstva, pa je, kako on tvrdi, zbog toga isključen sa suđenja.

Šešelj je ispred suda u Kruševcu dočekan aplauzima u uzvicima “Vojo, Vojo”. Prije njega u sud je ušao Jutka u pratnji svoje advokatice Zore Dobričanin.

I ovog puta pred početak ročišta građani u majicama sa natpisom “pravda za Jutku”, dočekali su predsjednika opštine aplauzom, dok su mu žene koje podržavaju Mariju Lukić zviždale i vikale “ua”.

Sud bi danas trebalo da sasluša svjedoke odbrane. Prema pisanju Blica, Jutkini advokati su predložili skoro 30 svjedoka, a očekuje se da njih šestoro budu saslušani na današnjem ročištu. Blic piše da su među svjedocima odbrane trojica direktora javnih preduzeća u Brusu, pomoćnik predsjednika opštine, opštinski pravobranilac i jedan odbornik.

Današnje ročište je treće koje je zakazano u Osnovnom sudu u Kruševcu, poslije premještanja cijelog postupka iz bruskog suda.

Jeličića je sedam žena prijavilo za seksualno uznemiravanje, ali je optužnica podignuta samo u slučaju Marije Lukić, dok za druge slučajeve, po mišljenju tužioca, nije bilo dokaza, odnosno pojedini slučajevi su zastarjeli.

(slobodna-bosna.ba)