NE ODUSTAJU: Trivić i Stanivuković opet čitali vijesti ispred RTRS-a

0
3

U improvizovanom studiju ispred zgrade Radio televizije Republike Srpske, narodni poslanici PDP, Jelena Trivić i Draško Stanivuković održali su još jedan performans pod nazivom „Istinite i neobjavljne vijesti RTRS“.

Parlamentarci već drugu nedjelju za redom, čitaju vijesti koje su obilježile sedmicu, kako bi skrenuli pažnju na, kako tvrde, neobjektivno izvještavanje javnog servisa.

Trivićeva i Stanivuković su čitali vijesti o zaduženju Republike Srpske, zapošlajvanju penzionera u Vladu RS, kao i nagradama i optužnicama koje su dobili narodni poslanici vladajuće koalicije.

Poslanici su danas u toku svog performansa razgovarali i sa sestrom pokojnog Milana Vukelića, ubijenog eksplozivnom napravom podmetnutom ispod njegovog automobila, simbolično nazivajući razgovor „Gost u studiju“.

– Nažalost, prošlo je 12 godina od ubistva, a još se ništa ne zna. Postoji božija prvda koja možda jeste spora, ali je dostižna. Moj brat Milan je ubijen. Kao da je ubijen glineni golub, a na čovje. Već 12 godina je pošlo, a niko ništa – rekla je Gordana Vukelić.

Istaknuto je da će u srijedu, kada se navršava tačno 12 godina od ubistva Vukelića, biti organizova pres konferencija kako bi se skrenula panja na ovaj slučaj.

Sport i Narodna skupština RS

Sportski dio ovih vijesti paralamentarci su posvetili utakmici koja se emitovala umjesto prenosa zasjedanja Narodne skupštine Republike Srpske.

– Košarkaši njemačkog Bamberga zabilježili sigurnu pobjedu na gostovanju u Turskoj pobjedivši domaćina Gaziantep sa 76:66. Ovo je jedna od utakmica zbog koje je protekle sedmice prekidan direktan prenos Narodne Skupštine Republike Srpske. Hoće li se prekidanje prenosa NSRS nastaviti kad diskutuje opozicija ostaje da vidimo – poručila je Trivićeva, prenosi Srpskainfo.