MILORADU ĆE OPET BITI ZLO, OTAC NARODNOG POSLANIKA ŠIRI BIZNIS: Dragan Stanivuković uz pomoć poslovnih partnera preuzima ovu kompaniju…

0
2

Dragan Stanivuković, Anđelko Šobot, Bojan Roguljić i „Mikrofin osiguranje“ udružili su se u pokušaju da istisnu preostale male akcionare iz poznatog banjalučkog špediterskog preduzeća „Meridian“, od kojih je najveći Republika Srpska, čiji Penzijski rezervni fond i Fond za restituciju imaju 12,3 odsto akcija

Njih četiri, udružila su svoj kapital i sada imaju ukupno od 71,29 odsto akcija u ovom društvu, čime je ispunjen uslov za objavu ponude za preuzimanje preostalih akcija.

Ugovor o zajedničkom djelovanju su potpisali Anđelko Šobot (28,17 %), Mikrofin osiguranje (23,97%), Dragan Stanivuković (13,24 %) otac narodnog poslanika Draška Stanivukovića i Bojan Roguljić (5,90 %) sin biznismena Slavka Roguljića.

Na osnovu njihovog udruživanja nastaje obaveza objavljivanja ponude za preuzimanje, odnosno kupovine svih akcija sa pravom glasa.

“Za svaku akciju ponudilac se obavezuje da će platiti cijenu od 0,62 KM. Ponuda za preuzimanje biće objavljena u roku, pod uslovima i na način koji je propisan Zakonom o preuzimanju akcionarskih društava”, navodi se u Obavještenju koje su uputili ostalim akcionarima.

Pored gore navedene četvorke među najvećim akcionarima je i Penzijski rezervni fond (PREF) RS sa udjelom od 7,72 odsto, Goran Knežević koji ima 5,92 odsto akcija i Fond za restituciju RS koji je u posjedu 4,59 odsto akcija društva.

Inače osnovni kapital preduzeća iznosi 7.842.578 KM, podijeljen je na 7.842.578 redovnih (običnih) akcija klase „A“ nominalne vrijednosti 1,00 KM.

(SB / Capital)