KOMŠIĆ OTKRIO PRAVU ISTINU: Evo šta su potpisali članovi Predsjedništva BiH

0
1

Dokument ide u Brisel, Zoran Tegeltija je imenovan, izjavio je Željko Komšić, predsjedavajući Predsjedništva BiH nakon što je jučer iznenada postignut dogovor o formiranju vlasti.

Podsjetimo, imenovanje Tegeltije danas su podržali članovi Predsjedništva BiH.

Komšić je potvrdio da je, u osnovi, uz dogovor u vezi s imenovanjem mandatara za sastav Vijeća ministara BiH dogovoren nastavak NATO puta naše zemlje.

Na opaske da je na toj sjednici Predsjedništvo BiH odlučilo da podrži SNSD-ovog kandidata, ali je donijelo odluku o slanju Plana reformi Bosne i Hercegovine u sjedište NATO saveza u Bruxelles, što je svojevrsna alternativa za Godišnji nacionalni plan (ANP), pitali smo Komšića za komentar:

Inače, Plan reformi uključuje sve ono što će Bosna i Hercegovina činiti na svom NATO putu u budućnost.

“Zovite ga kako hoćete, NATO će ga prihvatiti, bez obzira na ima”, kazao je Komšić

Predsjedništvo BiH odobrilo je danas imenovanje Zorana Tegeltije za mandatara za sastav Vijeća ministara BiH, javio je ranije NAP.

Desilo se to na vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH.

Svemu je prethodio sastanak članova Predsjedništva BiH sa ambasadorima zemalja Kvinte Sjedinjenih Američkih Država, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH.

Inače, prošle sedmice SNSD je dostavio imena članova za formiranje komisija čime je odblokiran rad Parlamenta BiH nakon skoro godinu dana od konstituisanja.

Izvor: Avaz