IVAN BEGIĆ, NAKON ŠTO JE SKINUO DODIKOV TRANSPARENT: “Svaki dan stižu desetine krivičnih i prekršajnih prijava”

0
2

Ivan Begić uzburkao je javnost skidanjem transparenta “Svjetlo na kraju tunela”, na kojem se nalaze fotografije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića, na autoputu 9. januar. Za N1 je kazao da u narednih nekoliko dana očekuje da se protiv njega pokrene i postupak zbog toga, a vrlo je moguće da mu je stilgla i krivična prijava zbog toga.

“Svaki dan stižu desetine krivičnih i prekršajnih prijava. Ko zna šta nam pišu. Čini mi se da čim izađem na ulicu dobijem prekršajni nalog. Imam informaciju da će u narednih nekoliko dana biti pomrenuti postupci, vodit će ih kontroverzni inspektor Miloš Bandić, koji mi je prijetio smrću tokom jednog saslušanja. Imam informaciju da će on voditi slučaj protiv mene”, izjavio je Begić.

On je rekao da je građevinac po struci i da zna zakone i pravilnike, koji prema njegovim riječima, nalažu da taj transparent nije smio da bude tu.

“To je postavila firma Integral Inžinjering, preduzeće koje je od kuma Milorada Dodika”, rekao je, dodavči da se postupakm treba voditi protiv njih – a ne protiv njega.

Begić je za N1 kazao da niti jednu novčanu kaznu koju je dobio neće platiti.

“Svaku ću ležati u zatvoru, jer iz tih sredstava plaćamo inspektora koji je meni prijetio i policajce koji se bave nekim drugim stvarima”, kazao je Begić.

On je kazao kako se Milorad Dodik pita za sve u RS.

“Kada hoćete položiti ispit, upisati fakultet, polagati vozački, otići do prodavnice. Kod nas se pita jedna stranka – jedan čovjek. Ako nemate saglasnost ne možete ništa. Meni je to bio okidač za skidanje transparenta. Nisam očekivao medijsku pažnju, ovo sam uradio iz revolta. Nije taj čin usmjeren direktno na Dodika ili Vučića, ali je usmjeren protiv samovlašća”, kazao je Begić

“To je bio moj znak da pokažem da zakoni moraju početi jednako da važe za sve. Ti zakoni moraju da važe i za Milorada Dodika”, poručio je Begić.

Kazao je i to kako je dobio mnoge prijetnje, i on i njegova porodica, zbog toga što je uradio – ali ne vidi svrhu prijavljivanja policiji, jer su mu već u nekoliko navrata ranije rekli da prijave ne mogu primiti.

(slobodna-bosna.ba)