ERDOGAN ČESTITAO VELIKU POBJEDU KOMŠIĆA I DŽAFEROVIĆA: “Turska pridaje veliki značaj očuvanju političkog jedinstva i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine…”

0
1

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Turske pozdravilo je dogovor postignut u utorak na sjednici Predsjedništva Bosne i Hercegovine kojim je otvoren put za formiranje vlasti na državnom nivou.

– Turska koja pridaje veliki značaj očuvanju političkog jedinstva i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine te njenom članstvu u evroatlantskim integracijama, vjeruje da prevazilaženje političkog zastoja u procesu formiranja vlasti, može doprinijeti miru i prosperitetu BiH i cijelog regiona – saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske.

Predsjedništvo BiH u utorak je postigao kompromisno rješenje o slanju dokumenta pod nazivom “Program reformi BiH” u NATO umjesto ANP-a, zbog kojeg je BiH bila godinu dana u političkoj krizi.

Postignut je i dogovor o imenovanju Zorana Tegeltije za mandatara Vijeća ministara BiH čime je otvoren proces formiranja vlasti.

Izvor: slobodna-bosna.ba