Vijesti

DODIK NE ZNA GDJE UDARA: Prvo je vapio za podrškom opzicije, a sada im prijeti NOVIM ZAKONOM kojim će ih slati u ZATVOR

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je u nastavku posebne sjednice Narodne skupštine prokomentarisao odbijanje opozicije da zajedno dorade Informaciju o neustavnoj transformaciji dejstonske strukture BiH i uticaju na položaj i prava RS.

– Ako neće, onda ćemo morati da izvlačimo drugu argumentaciju, a ona je jasna. Dok smo mi pripremali sjednicu, očito su se pripremali na drugoj ili trećoj strani. Još jednom mislim da je bilo racionalno da gospoda iz opozicije dodaju ono što žele. Evo, ponudiću još nešto. Hajde izbacite što mislite da treba, ali nemojte izbaciti suštinu, to je OHR – rekao je Dodik.

Ako ni to nećete, dodao je on, onda ćete imati cjelovečernju polemiku sa mnom po tom pitanju. Na ponovljeni prijedlog SDS da povuče informaciju za sjednice, Dodik je rekao da je “umalo pristao da je povuče, ali da mu Klub poslanika SNSD to ne dozvoljava”.

– Tražim od Narodne skupština da donese zaključak da je promjena Poslovnika Predstavničkog doma, koju planirate, štetna po RS, jer je kreirana od Bošnjaka. Drugo, predlažem da Narodna skupština izmijeni zakon tako da se uvedu krivične kazne za nepoštovanje stavova Narodne skupštine. Očigledno da ne možemo drugačije razgovarati – rekao je Dodik.

Dodik je otkrio da će Informacija, koju planira da usvoji Narodna skupština, biti dostavljena svim poslanicima u parlamentima u EU, svim kongresmenima u svijetu, imenom i prezimenom.

– Mi ćemo to učiniti sa vama ili bez vas – istakao je on.

(slobodna-bosna.ba)

Back to top button

Adblock Detected

Naša web stranica živi od oglašavanja. Da bismo u budućnosti pravilno prikazivali naš sadržaj, deaktivirajte Adblock