BIVŠI PRVI OBAVJEŠTAJAC OTKRIO KAKO SU LIKVIDIRANI STAMBOLIĆ I ĆURUVIJA: „Mira je naredila Slobi, a on je dao nalog…“

0
1

Za politička ubistva koja su se dešavala ona je stvarala atmosferu, a Slobi je čak branila da razgovara i viđa se s rođenim bratom Borom.

Mirjana je muža stalno ubjeđivala da mu je rođeni brat neprijatelj, te su se Sloba i Bora, koji su inače bili vrlo bliski, tajno sretali po beogradskim hotelima, priča Dušan Stupar, nekadašnji načelnik Službe državne bezbjednosti.

Mnogi tvrde da iza likvidacije Stambolića stoji upravo Mirjana Marković?

“Mislim da ima njene odgovornosti iako to nije moglo da se uradi bez Slobodana. Ne verujem da je ona dala komandu, ali jeste stvorila uslove da Slobodan da takvu komandu, kao što je dao komandu i za Ćuruviju. Za ovo još ima dokaza koji bi se indirektno izvodili, postoje ljudi koji znaju šta je govorila o Stamboliću“.

„Govorila je sve ružno. Da je pretnja. Hteo je da se uključi u opozicioni rad. To je ubrzalo odluku o likvidaciji. Stambolića su mnogo pre nego što je došao na vlast upozoravali da će mu Milošević doći glave. Ivan to nije slušao, odbacivao je takve priče, tvrdeći da na Slobodana gleda kao na starijeg sina“, kazao je Stupar za beogradske medije.

(slobodna-bosna.ba)