APOKALIPTIČNI PRIZORI S JADRANA: Nezapamćeno nevrijeme poharalo Istru, pod vodom Rovinj, Vrsar, Umag, orkanski vjetar nosio sve pred sobom… (VIDEO)

0
3

Olujno nevrijeme koje je jučer u prijepodnevnim satima započelo na jugu Hrvatske, u večernjim je satima stiglo do Istre.

Kako je javio Istramet, buru je zamijenilo jugo i to ponegdje s orkanskim udarima uz veliku plimu. Do 20 h najjači udar juga zabilježila je postaja u Labinu na Fortici gdje je izmjereno čak 156 km/h. Orkanski udari juga zabilježeni su i u Puli, postaja na Stoji izmjerila je čak 128 km/h, piše Istramet.

Nizak tlak zraka u kombinaciji s jugom i visokom vodom uzrokovao je i jaku plimu pa je more sinoć do 20 h poplavilo dio Rovinja, a zbog valova i plime opasno je bilo i u Rapcu kao i drugdje duž obale.

https://www.facebook.com/istramet/videos/2571902329522781/?t=0

Istramet je jutros objavio kako u idućim satima opet prijeti visoka plima.

Vjetar se smirio

https://www.facebook.com/istramet/videos/2410222295907596/?t=0

Jako i olujno jugo s orkanskim udarima tijekom noći se smirilo, no kišonosni oblaci nastavili su pristizati s jugoistoka uz sporadičnu grmljavinu.

Prema mjerenjima do 7 sati jutros na potezu od Kanfanara do Vižinade pala je vrlo obilna kiša. Postaja u Kanfanaru zabilježila je 81 mm, a ona u Mekišima kod Vižinade 70 mm.

(slobodna-bosna.ba)