VUČIĆU SE NE PIŠE DOBRO; STATE DEPARTMENT OTKRIO: Palmer i Grenell blisko će surađivati…

0
4

“Sjedinjene Američke Države vide historijsku mogućnost da Srbija i Kosovo postignu sveobuhvatan sporazum o normalizaciji njihovih odnosa”, izjavio je za RSE jedan od portparola State Departmenta

“Odluka predsjednika o imenovanju predsjedničkog izaslanika za mirovne pregovore podvlači posvećenost Sjedinjenih Država miru, stabilnosti i prosperitetu za narod Srbije i Kosova”, dodaje se.

Predsjednik SAD-a Donald Trump imenovao je u četvrtak uvečer američkog ambasadora u Njemačkoj, Richarda Grenella, za predsjedničkog izaslanika u pregovorima Kosova i Srbije.

Američka administracija je u augustu takođe imenovala Matthewa Palmera za specijalnog izaslanika za Balkan.

State Department je saopštio da će Palmer usko sarađivati sa Grenellom kako bi se postigao sveobuhvatni sporazum Srbije i Kosova.

“Specijalni izaslanik Palmer također će da nastavi svoj važan posao u približavanju regiona Zapadu, radeći sa vladama u unapređivanju reformi i ojačanju protiv spoljašnih uticaja, pomažući im da prevazidju probleme koji im smetaju u njihovim evropskim i euroatlanskim aspiracijama”, dodaje se u odgovoru State Departmenta.

(slobodna-bosna.ba)