Vijesti

VUČIĆEVA OMILJENA POLITIČARKA IZ TUZLE OPLELA PO BOŠNJACIMA: “Potpuno je normalno da pomažemo RS, jer s obe strane granice živi isti narod, jako je pogrešno što neki bošnjački…”

Potpredsjednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović rekla je da je izgradnja autoputa Beograd-Sarajevo važna za sve građane Bosne i Hercegovine i Srbije, ali i cijelog regiona, dodavši da su autoputevi, kao veliki projekti, faktori mira

“Iz nepovezanosti, pa i one saobraćajne, ne može se izroditi ništa dobro. Samo problemi. S druge strane, konekcija zemalja znači razvoj, nove fabrike, investicije i da ljudi ostaju da žive tamo gdje žive”, rekla je Mihajlovićeva za RTRS.

Ona je rekla da Srbija finansijski i na sve druge načine stoji iza gradnje autoputa Beograd-Sarajevo, te da postoji podrška svih za realizaciju tog velikog projekta.

“Između Bosne i Hercegovine i Srbije nedostaje jedan pravi autoput koji će omogućiti razvoj i budućnost”, rekla je Mihajlović povodom skorog početka pripremnih radova u Sremskoj Rači i Kuzminu za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Navela da će zajednički sastanci koje će 8. oktobra održati najviši predstavnici Srbije, BiH i Turske pokazati da su početak radova na autoputu i realizacija tog velikog projekta u interesu svih.

“Vjerujem da predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan može to sve da ubrza i vjerujem da se na tome već radilo”, navela je Mihajlović.

Ona je rekla da ne treba sumnjati u obećanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da će Srbija pomoći izgradnju skoro 17 kilometara puta od Rače prema Bijeljini.

“Na tom planu se rade tehničke procjene i druge stvari da se vidi koliko će taj posao koštati. Sve što je Vučić obećao mi smo do sada realizovali i uvijek ćemo. Potpuno je normalno da radimo zajedno i da se pomažemo jer s obje strane živi isti narod. Nastavit ćemo da pomažemo i u drugim stvarima, a pogotovo kada je riječ o infrastrukturi”, rekla je Mihajlović.

Ona je ponovo kritikovala određene vlasti na nivou Bosne i Hercegovine, ali i komplikovane i spore procedure koje dvije godine onemogućavaju puštanje u funkciju mosta “Bratoljub” preko rijeke Drine između Bratunca i Ljubovije.

Mihajlović je u vezi s tim poručila da se sve vlasti i politike moraju ponašati u interesu građana na ovim prostorima, ističući da zemlje regiona ekonomski i na druge načine treba da se povezuju s ciljem podizanja standarda svog stanovništva.

Ona je rekla da je jako pogrešno što pojedini bošnjački političari napadima na rukovodstvo Srbije ponovno raspiruju mržnju, što nije u interesu bolje budućnosti dvije zemlje i njihovih građana.

(slobodna-bosna.ba)

Tags

Related Articles

Leave a Reply

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Molimo Vas isključite AdBlocker kako bi ste mogli uci na sajt