TEŽAK PORAZ DRAGANA LUKAČA: “Inspektori batinaši, uprkos njegovom petomjesečnom protivljenju, idu na prepoznavanje…”

0
1

Lukačeva Hunta i dalje iznad zakona: Tužilaštvo izdalo novu Naredbu za prepoznavanje inspektora koji su “iznuđivali iskaze”; Lukač i dalje odbija da postupi po Naredbi Tužilaštva.

Piše: SLOBODAN VASKOVIĆ

1.
Dragan Lukač doživio je težak poraz – inspektori-batinaši koji su, teškim premlaćivanjem, pokušali da iznude iskaze o priznanju zločina biće povrgnuti istražnoj radnji prepoznavanja, 29.10.o.g.

2.
Riječ je o iznuđivanju iskaza od Boška Diljevića, svojevremeno osumnjičenog za ubistvo Bojana Koprene (vidi dodatak). Diljević je, Naredbom tužilaštva, oslobođen svake odgovornosti.

3.
Lukač je gotovo pet punih mjeseci ignorisao Naredbe tužilaštva da se inspektori, koji su zvjerski pretukli Diljevića, dovedu na prepoznavanje i na taj način stavio MUP RS iznad zakona, a sve ostale izvan zakona.

4.
Međutim, pritisnut činjenicom da će morati krivično da odgovara, uzmakao je i dozvolio da se istražna radnja prepoznavanja izvrši 29.10.2019. godine, u prisustvu tužiteljke Gordane Mijatović.

5.
Bez obzira na rečeno, Lukač i dalje podliježe krivičnoj odgovornosti, jer je gotovo pet punih mjeseci odbijao da dozvoli MUP-u RS da postupi po Naredbama tužilaštva u ovom predmetu.

6.
Prva Naredba izdata je polovinom juna, a druga 04.10. ove godine.

7.
Prepoznavanje neće biti teško – Diljevića su zvjerski pretukli neki od najpoznatijih policijskih batinaša – Dragi Milošević i Milan Ostić. Bitno je to objaviti, jer postoji mogučnost da su Tužilaštvo i Lukač napravili “dil” – on, konačno, da postupi po zakonu, oni da oslobode odgovorne?!”

8.
Milošević je, svojevremeno, maltretirao i progonio Milana Vukelića, prije nego što je ubijen 06.11.2007. godine, detoniranjem eksplozivne naprave, postavljene pod njegovo vozilo.

9.
Vukelićeve ubice nisu otkrivene zbog opstrukcije iz MUP RS, a progonjen je, jer je kritikovao vlast koju predvodi SNSD, i tada i sada.

10.
Milošević je Vukelića sistematski progonio mjesecima, prije nego je ubijen, a po njegovim naređenjima likvidirani Vukelić je, za života, lažno bio optužen za brojna krivična djela koja nije počinio. To je i dokazano, ali nakon ubistva Vukelića, a za falsifikovanje krivičnih djela niko nije odgovarao.

11.
Ništa bolji od Miloševića nije ni Milan Ostić, a svakako bi se moralo provjeriti gdje se narečeni nalazio u noći nestanka Davida Dragičevića, 18.03.2018. godine (David je te noći otet, između pola tri i tri ujutro, odvežen u nepoznatom pravcu, mučen i ubijen; Njegovo tijelo pronađeno je 24.03.2018. godine.).

12.
Miodrag Bajić odbio je da pokrene istragu/krivični prostupak protiv Lukača zbog odbijanja da postupi po Naredbama tužilaštva; Nije to učinio ni Želimir Lepir, ali je neophodno insistirati na tome, kako bi se konačno utvrdila puna odgovornost za neizvršavanje radnji prepoznavanja batinaša.

13.
Lukač je, štitći Miloševića i ostića, štitio počinioce krivičnog djela, samim tim počinio i sam krivično djelo i Miodrag Bajić, šef Posebnog odjeljenja Republičkog tužilaštva, mora, po službenoj dužnosti, pokrenuti istragu protiv njega. Ukoliko to ne učini, nastaviće da štiti Lukačeve kriminalne radnje, tako i njegovih podređenih.

14.
Činjenica da je Lukač opstruisao istragu protiv inspektora-batinaša je enti dokaz koliko spreman je daleko ići kako bi zaštitio lažni integritet takozvanog MUP RS, koji je pretvorio u ličnu Pretorijansku gardu.

15.
Lukač nastavlja i dalje da opstruiše istragu ubistva Davida Dragičevića, a jedan od glavnih alata opstrukcije Dalibor Vrećo, postupajući tužilac, uskoro će morati biti uklonjen iz pravosuša, jer je lažirao optuženog (doveo nepoznato lice) u sudnici u Gradišci.

Izvor: slobodna-bosna.ba