ŠTA SU OTKRLI SNIMCI NADZORNIH KAMERA: Lana Bijedić kilometrima sama hodala kroz Čapljinu prije smrti

0
7

Lana Bijedić pješačila je gotovo šest kilometara od Gazprom benzinske crpke na izlazu iz Čapljine do kružnog toka kod Zvirovića, saznaje ekskluzivno Večernji list iz izvora bliskih istrazi.

Donose i njezinu posljednju fotografiju s videonadzora u Čapljini i rekonstrukciju slučaja koji je šokirao BiH i regiju nakon što je u rijeci Studenčici, u Studencima kod Ljubuškog pronađeno tijelo 19-godišnjakinje iz Mostara.

Lana je u 11 sati napustila porodični dom u Sjevernom Logoru kod Mostara kazavši majci da se ide naći s prijateljicom. Međutim, do toga nije došlo.

U 12 sati i 10 minuta kamere s benzinske stanice snimile su djevojku kako prolazi pored pješice, što znači da ju je neko morao odvesti do te lokacije, odnosno ne zna se kako je tu došla, ili je stopirala, ili autobusom ili ju je pak neko dovezao.

U 11.30 Lana je viđena na kružnom toku kod Zvirovića. Radi se o udaljenosti otprilike pet ili šest kilometara koliko je prošla pješačeći. Važno je reći da je snimljena kako pješači sama.

Drugi važan detalj je da je pronađena njena oporuka koju je napisala u januaru ove godine. Trenutno se vještači, kao i svi ostali dokazi koje policija analizira. Pokušava se doći i do podataka iz njenog mobitela koji je pronađen, ali i drugih korisnih informacija poput Facebook profila koji je prije nekoliko dana izbrisan.

Mnoga su pitanja otvorena, a policija radi sve na rasvjetljavanju ovog užasnog zločina. Večernji piše kako na istrazi, i to na nekoliko lokacija i s više timova, radi 24 sata.

Šta se dogodilo i ko je Lanu brutalno tukao i gušio, što je potvrdila obdukcija i tijelo bacio u rijeku, predmet je ove velike istrage u koju su se uključile sve policijske i obavještajne agencije u BiH, prenosi Večernji.

(slobodna-bosna.ba)