SKANDAL U DOBOJU: Mrtav pijan htio voziti učenike na sajam knjiga u Beograd, a onda je policija…

0
3

Policija je o svemu odmah obavijestila vlasnika firme “Bundevica”, koji je preuzeo autobus i odvezao djecu u Beograd.

Vozaču autobusa N. K. (32) iz Tuzle policija je uručila prekršajni nalog jer je u alkoholisanom stanju namjeravao da prevozi đake iz Doboja na sajam knjiga u Beograd.

Naime, učenici nekoliko dobojskih srednjih škola okupili su se u srijedu ujutro da bi krenuli na jednodnevni izlet u Beograd. Kako “Glas Srpske” saznaje, policija je prema uobičajenoj proceduri, prije polaska učenika na sajam knjiga alko-testirala sve vozače i utvrdila da je N. K., vozač tuzlanskog prevoznika “Bundevica”, u alkoholisanom stanju. Alko-testom je utvrđeno da je imao 0,30 promila alkohola u krvi, iako prilikom prevoza djece ne smije imati ni promil.

Policija je o svemu odmah obavijestila vlasnika firme “Bundevica”, koji je preuzeo autobus i odvezao djecu u Beograd.

Predsjednik Aktiva direktora srednjih škola regije Doboj Spasoje Vasiljević rekao je da je u pitanju bila organizovana posjeta učenika nekoliko srednjih dobojskih škola sajmu knjiga u Beogradu.

– Ovo se dešava prvi put, ali nam mora biti za nauk. Ovakvi događaji pokazuju koliko je značajna provjera koju obavlja saobraćajna policija prije bilo kakvog putovanja đaka – rekao je Vasiljević.

Direktorica Ekonomske škole u Doboju Tijana Vasiljević-Stokić, čiji su učenici putovali u Beograd, kaže da je za svaku osudu to što je prevoznička firma na zadatak poslala vozača u alkoholisanom stanju.

– Taj vozač je mogao ugroziti bezbjednost naših učenika, ali na svu sreću sklonjen je na vrijeme. Djecu je u Beograd odvezao profesionalni vozač, sjajno su se proveli i vratili zdravi i pravi – kazala je Vasiljević-Stokić.

Direktor prevozničkog preduzeća “Bundevica” Mehmed Bundevica juče se nije javljao za komentar povodom tog događaja.

(slobodna-bosna.ba)